Keratín na vlasy - vlasy plné života

Každá žena sa už stretla s pojmom keratín na vlasy, či už vo forme keratínovej kúry, brazilského keratínu, predlžovania vlasov keratínom alebo prípravkami na vlasy, ktoré sa pýšia týmto prívlastkom. V prípade, že plánujete s Vašimi „nepodarenými“ vlasmi niečo urobiť, je rozhodne keratín tým čim by ste mali začať. 

Čo je to vlastne keratín?

Keratín je základným kameňom stavby vlasov – približne až 90% každého Vášho vlasu je tvorené keratínom. Zvyšných 5 – 10% vlasu je tvorené vodou (záleží na vlhkosti prostredia). Samozrejme, vlas je tvorený aj ďalšími zložkami ako minerály, lipidy, alebo pigmenty.

Z chemického pohľadu je keratín vláknitý proteín zložený z aminokyselín, ktoré sú dokonale spojené ako články reťaze. Vďaka tejto štruktúre sa môžu vlasy ľubovoľne točiť, ohýbať, alebo dokonca aj skladať bez porušenia štruktúry vlasu.

Keratín vo vlasoch teda značne ovplyvňuje vlastnosť každého vlasu, jeho kvalitu, rast a v neposlednej miere aj vzhľad. Ak nadávate na to, že Vaše vlasy sú rovné ako laty, alebo kučeravé ako Sue najväčšiu zásluhu na tom má práve keratín.

Rovné vlasy sú rovnými vďaka tomu, že keratín sa tvorí pravidelne po celej dĺžke vlasu, zatiaľ čo pri kučeravých vlasoch sa keratín tvorí nerovnomerne, čo zapríčiňuje, že vlas sa v niektorých miestach ohýba do bokov a rastie vo viacerých smeroch.

Keratín ako Váš ochránca

Keratín vo vlasoch zastáva okrem iného pozíciu ochráncu Vašich vlasov. Ak je obsah keratínu vo vlasoch nepoškodený, dokonale ich chráni pred vplyvmi vonkajšieho prostredia – vysoké teploty a horúce letné lúče slnka, mrazivé počasie a chladný zimný vietor.

Samozrejme Vás ochráni aj pred skrášľujúcimi pomocníkmi ako horúce návaly prúdov z fénu, pekelné teplo zo stylyngových kuliem, ale aj pred horúcimi klepetami Vašej žehličky.

Napriek tomu však pozor, tento keratínový ochránca nie je nekonečný . Trvalé a časté namáhanie vlasov môže viesť až k poškodeniu keratínových reťazcov, čo zapríčiní rozpad na menšie reťazce a pri kontakte s vodou sa keratín vo vlasoch postupne vyplaví.

Inšpirácia priamo z klenotníctva

Popri túžbe zdravých vlasov a ich končekov narastá túžba dokonalého lesku a žiarivosti. Poznáte niečo žiarivejšie ako šperky vo výkladnej skrini cestou do práce? Presne to si uvedomili aj výrobcovia vlasovej kozmetiky. Nemohli sa spoliehať len na keratín, čo zabezpečí dokonalé zdravie a preto pre žiarivosť vsadili na zlato. Tak ako pri produktovej rade Oro Puro produkty obsahujú mikroaktívne 24 karátové zlato, ktoré zaručí, že vlasy nebudú len zdravé, ale aj pekné lesklé a žiarivé.

Šampón s obsahom keratínu

Nie len krásna vôňa, ale aj liečivé účinky

Šampón Oro Puro s obsahom arganového oleja a jedlého šáchoru zaručí nie len krásnu vôňu po mandliach, ale dodá Vaším vlasom potrebné vitamíny ako Vitamín A, E a F čo sa odrazí na výslednej kvalite Vašich vlasov. Arganový olej tak dokonale doplní účinky samotného keratínu a zaručí, že Vaše vlasy budú ľahko upravovateľné. Nie len Vaše vlasy, ale aj pokožka hlavy sa Vám zavďačí, pretože arganový olej zabraňuje tvorbe lupín.

Šampón Oro Puro odporúčame používať s vlasovou maskou Oro Puro pre dosiahnutie lepšieho účinku.  Prejsť na produkt v e-shope.


Maska s obsahom keratínu

Hlavnou výhodou keratínových masiek na vlasy je rýchlosť a jednoduchosť aplikácie. Tieto masky účinne regenerujú zničené a suché vlasy a dodávajú im potrebnú jemnosť a lesk.

Masky s obsahom keratínu šetrne vlasy vyrovnávajú a eliminujú kučeravosť a nepríjemné krepatenie vlasov.

Čerešnička na torte

Okrem mikroaktívneho 24 karátového zlata, arganového oleja a jedlého šáchoru maska disponuje slnečným UV filtrom, po čom Vaše vlasy nebudú len zdravé a pekné ale na viac aj chránené pred slnečným žiarením.

Rýchle nanášanie

Masku je potrebné aplikovať na umyté a uterákom vysušené vlasy. Masku jednoducho naneste po celej dĺžke vlasu až po korienok a nechajte ju pôsobiť 3-5 minút (pri viac poškodených vlasov odporúčame dobu pôsobenia predĺžiť až na 10 minút). Po uplynutí doby masku dôkladne opláchnite vodou.  Prejsť na produkt v e-shope.



Reštrukturalizačný keratínový sprej

Sprej Oro Di Cheratina s mikroaktívnym zlatom vsádza na okamžitý účinok. Zloženie spreja je obohatené o keratín v dusíku, olej z arganu a jedlý šáchor. Okrem krásnej vône pripomínajúcej mandle zaručí prirodzený a dlhotrvajúci účes. Okamžitá reštrukturalizácia vlasov v spreji dodá vlasom tón a objem bez krepatenia vlasov.

Použitie spreja

Reštrukturalizačný sprej sa aplikuje priamo na mokré vlasy ešte pred použitím samotného sušiča. Následne na to môžete vytvarovať vlasy do požadovaného účesu.

Pre predĺženie požadovaného účesu odporúčame používať s lakom na vlasy (Lacca Oro Puro).  Prejsť na produkt v e-shope.


Extra silný keratínový lak

Lacca Oro Puro predstavuje silný fixačný lak taktiež obohatený o mikroaktívne 24 karátové zlato pre zvýraznenie lesku a žiarivosti. Lacca okrem silnej fixácie zaručí, že aj po fixácií Vaše vlasy ostanú ľahké a zároveň mäkké na výzor.

Lak má ešte jednu výnimočnú vlastnosť a tou je, že obsahuje slnečný UV filter, ktorý Váš účes chráni aj pred slnečnými lúčmi.  Prejsť na produkt v e-shope.


Sun Oil Oro Puro

Jedinečný pomocník pre Vaše vlasy aj počas dovolenky pri mori. Vlasy tak isto ako aj pleť potrebujú svoju ochranu pred priamym stykom so silnými slnečnými lúčmi. Tak isto Vám nemusíme pripomínať poničené vlasy, ktoré sú zapríčiné slaným morom. Dovolenka už nemusí byť katastrofou pre Vaše vlasy.

Slnečný olej vďaka keratínu a UV filtru chráni Vašu štruktúru vlasu aj pri silnom slnečnom žiarení a styku so slanou vodou, chlórom, vetru a smogu.

Mikroaktívne zložky 24 karátového zlata a arganový olej sa postará o Vaše vlasy aj počas slnenia na dovolenke a poskytne Vám žiarivé vlasy s príjemnou vôňou.

Sprej sa aplikuje priamo na suché vlasy pred slnením.  Prejsť na produkt v e-shope.


Keratínový kondicionér

Kondicionér ako stvorený pre jednoduchšie rozčesávanie vlasov, hĺbkovú hydratáciu suchých a chemicky ošetrovaných vlasov. Kondicionér je obohatený o mikroaktívne zlato, ktoré udrží Vaše vlasy lesklé.

Kondicionér odporúčame používať ako doplnok k šampónu Oro Puro.

Používanie kondicionéru je veľmi efektívne a zároveň rýchle. Pred použitím je potrebné fľaštičku dobre pretrepať pre lepšie zlúčenie potrebných látok.

Kondicionér je potrebné nanášať až po umytí vlasov šampónom Oro Puro. Vlasy osušte len uterákom a aplikujte po celej dĺžke vlasu. Pre lepší účinok keratínu odporúčame prípravok jemne vmasírovať do vlasov. Kondicionér neoplachujte, jednoducho nechajte pôsobiť.  Prejsť na produkt v e-shope.


Farbenie vlasov farbami s keratínom

Hebké a hydratované vlasy aj po farbení? Presne tak pôsobí Oro Puro bezamoniaková farba na vlasy s keratínom. Jedinečná farba s mikroaktívnym zlatom zaručuje maximálne prekrytie šedivých vlasov a zanecháva vlasy žiarivé, jemné, hydratované a chránené.

Keratín ako základná zložka farieb posilní štruktúru vlasov a zapríčiní, že Vaše vlasy budú po farbení zdravšie a vitálnejšie. Celkové zloženie farby zefektívni zvýraznenie jasu a dokonale prenikne pigmentmi priamo do vlasov.

O správny výber odtieňa pre Vaše vlasy sa nemusíte obávať. Na výber máte 68 farebných odtieňov od decentných až po tie odvážnejšie.  Prejsť na produkt v e-shope.

Keď farba nestačí

Správne sfarbenie vlasov je niekedy alchýmiou, zvlášť ak ide o zmenu farbu o niekoľko odtieňov. Vtedy by Vám mal byť pomocníkom odfarbovací prášok.

Odfarbovací prášok s keratínom

Modrý odfarbovací prášok s keratínom a arganovým olejom je vhodný pre všetky typy zosvetlenia vlasov až o 7 odtieňov. Pred použitím sa mieša s oxidantom, ktorý zaručene vytiahne Vašu pôvodnú farbu.  Prejsť na produkt v e-shope.